2009. december 19., szombat

Pályázati felhívás

Pályázati felhívás
Kedves 6–10 éves lányok és fiúk!

Az Ahead Global Szövetség és a Tanítók Egyesülete a Tiara Magazinnal közösen rajzpályázatot hirdet
Tengerjárás (Kalózok nyomában Benyovszky földjén) címmel.


Az Ahead Global Szövetség azzal a céllal alakult, hogy a fejlődő országokban levő nagy-nagy szegénységen a maga eszközeivel segítsen. Elsőként egy madagaszkári iskola rendbehozatalához kerestek társakat, hogy a főváros közelében található falucska gyermekei gyerekhez méltó környezetben tanulhassanak. A gyűjtés megkezdődött, s amikor elkészül az iskola, akkor belülről is otthonossá kell tenni.

Ebben kérnénk a Ti segítségeteket, hogy rajzaitokkal tegyétek még barátságosabbá az iskola termeit! Madagaszkár az évszázadok során kedvenc kalózbúvóhely volt, ennek emlékét a fővárosban már egy éve Kalózmúzeum őrzi. Benyovszky Móric gróf mellett a kalózokról szóló történetek összeköthetik a magyar és a madagaszkári gyerekeket, hiszen a gróf kalandos élete és a kalózvilág minden gyerek számára izgalmas, félelmetes és titokzatos világ.

Vegyetek elő egy A/4-es vagy annál kisebb méretű, szabadon választott anyagú és színárnyalatú lapot, és bármilyen, általatok ismert grafikai, festői és vegyes eljárással vessétek papírra kalózos vagy Benyovszky Móriccal kapcsolatos film- és olvasmányélményeteket!

Ajánlott témák: A tengeri utazás veszélyei • A kalózok támadása • A rabszolgák felszabadítása • Hogy képzeled el Benyovszky Móricot?

Emelj ki egy Neked tetsző jelenetet Benyovszky Móric életéből!
Az alkotások készülhetnek tussal, tintával, diópáccal, akvarellel, temperával, zsírkrétával… A téma feldolgozásához segítséget nyújt: gróf Benyovszky Móric életrajza, saját emlékiratai és útleírásai, melyet Jókai Mór fordított le, és megtalálható Jókai összes műveiben.
Egy gyerek maximálisan három alkotást küldhet, persze, egy is elég! Rajzolhattok történetet (képregényt) is, ami szintén három rajzból állhat (ez egy pályázatnak számít).

A legjobb 20 rajzot elküldjük a madagaszkári iskola megbízottjának. Ugyanezek a képek felkerülnek az Ahead és a Tiara Magazinba is, sőt, a Benyovszky Társaságnak is eljuttatjuk a legjobb munkákat. A nyertes pályaműveket elküldjük a madagaszkári Kalózmúzeumba is.

A pályázat benyújtásának határideje: 2010. január 22., a magyar kultúra napja
A pályaműveket postán kérjük az alábbi címre : Ahead Global Szövetség 1055 Budapest, Szalay u. 2.

A pályamunka mellé az ifjú pályázók feltétlenül küldjék el nevüket, életkorukat, pontos címüket és ha van, e-mail címüket is. (A hiányosan érkezett pályázatokat nem áll módunkban elbírálni! • Elektronikus úton nem tudjuk fogadni a munkákat • Pályamunkát vissza nem küldünk.)

Eredményhirdetés :
Az ünnepélyes díjátadásra a beküldött pályaművekből rendezett kiállítás megnyitóján, 2010. február 20-án (szombaton) a Tiara Klubban kerül sor, ahol a tehetséges művészeket és tanáraikat műsor és számos meglepetés várja.

DÍJAK: 1 hét „ nyári táborozás” augusztusban, a Fővárosi Állatkertben • Családi belépő a Fővárosi Állatkertbe • 1 felnőtt + 1 gyermekbelépő a Fővárosi Állatkertbe

A legjobb pályaművek alkotói és a felkészítő tanárok tárgyjutalomban részesülnek
(könyvutalvány, rajzeszközök, operajegy, ajándékkönyv stb.)

Az Ahead Global Szövetségről részletek itt: www. aheadglobal.hu, www.tiaramagazin.hu
Kérdésekre pedig szívesen válaszolunk itt: info@aheadglobal.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése